Review - Snugpak Scorpion 3 tent - Gear Point

Gear Point Review - Snugpak Scorpion 3 tent

 • Geplaatst op
 • Door Gear Point - Sales
 • 0
Gear Point Review - Snugpak Scorpion 3 tent

Gezien de grote populariteit van de Snugpak Scorpion 3 en de vele vragen die we hierover krijgen hebben we deze tent eens goed aan de tand gevoeld en een mooie review geschreven.

De Snugpak Scoprion 3 tent is een 3 persoons tent van goede kwaliteit en voor een aangename prijs. Deze tent is gemaakt van stevig materiaal, zeer eenvoudig (ook prima alleen) op te zetten en zeker ook prima qua gewicht van 3.4 kg (volledige pakket incl. hoes, stokken, scheerlijnen, reparatie set en meegeleverde aluminium haringen). De Scorpion 3 is verkrijgbaar in olive i.c.m. zwart v.w.b. de buitentent, de binnentent is volledig zwart.

 

Buitentent

De tent bestaat uit een buitentent welke is gemaakt van 210t RipStop Polyester met 5000mm PU-coating (tevens ook vlamvertragend ISO6941 (EN5912)). Alle naden zijn waterdicht verlijmd en op het oog erg degelijk. Dit maakt de tent niet allen perfect waterdicht maar ook nog eens heel sterk. Er zijn op voldoende plaatsen lussen voor het spannen van de tent voorzien maar in de praktijk zou je de tent bij rustig weer zelfs vast kunnen zetten met slechts 6 haringen. Verder heeft de tent 3 ventilatieopeningen (1x achter, 1 links vooraan en 1 rechts vooraan).

 

V.w.b. het extra spannen/vastzetten van de tent met scheerlijnen is het zo dat er aan de voorzijde 4 lijnen gespannen kunnen worden en 1 aan de achterzijde van de tent. De ingang van de tent is redelijk schuin waardoor in de tent (voor de slaaptent) zeker nog ruimte is voor een grote tas, schoenen of ander materiaal. De voorste delen van de buitentent (links en rechts van de ingang) kunnen ook eenvoudig opgerold worden om de tent zo nog makkelijker toegankelijk te maken.

 

Tentstokken

De 3 lichtgewicht tentstokken zijn gemaakt van super lichtgewicht TH72M aluminium en voorzien van een elastiek binnenin. De stokken worden via de buitenzijde van het tentdoek door de boogloops gestoken en onderaan (op de hoeken van de tent) in de spanbanden van de buitentent gestoken. Deze spanbanden welke aan de buitentent vast zitten verbinden ook de hoeken van de tent waardoor bij het opzetten van de tent (buigen van de stokken) alles direct mooi onder spanning komt te staan en de tent direct in model komt.

 

Binnentent

De binnentent is gemaakt van 190t Nylon voor het grondzeil deel en de wanden en het dak van 50D Polyester Mesh. Door gebruik te maken van mesh-materiaal ventileert de tent goed. De slaaptent heeft 1 ingang en kan volledig gesloten worden of enkel met mesh/gaas om ongedierte buiten te houden en ventilatie te maximaliseren. Zeker door de donkere kleur kan het snel warm worden in de tent, zeker als de zon eenmaal door begint te komen.

 

Zowel links als rechts zitten er op een hoogte van zo’n 20 cm 5 vakken in de zijwanden van de slaaptent, ideaal voor het opbergen van kleine zaken als telefoon, lampje(s), papieren, kaarten, etc.  Direct boven de ingang van de slaaptent zit een oog waaraan een lamp gehangen kan worden. De bodem van de binnentent is naar ons idee van prima (stevig) materiaal maar bij ruwe ondergronden (stenen, kiezels, etc.) adviseren we zeker er nog een extra grondzeil onder te leggen om risico van lekkage/gaatjes in het grondzeil te het maximum te beperken. (Uiteraard zorgt een extra grondzeil wel weer voor gewichtstoename tijdens de reis, neem dit dus altijd in overweging en kijk waar uw prioritiet ligt).

 

De binnentent wordt op de grond op 6 punten d.m.v. een buckle vastgeklikt aan de buitentent, het extra opspannen bij deze 6 punten is mogelijk. Voor de rest wordt gebruik gemaakt van het houtje / touwtje systeem (kunststof stickje en kunststof oogje) om de binnentent in de buitentent te hangen. Wat ons betreft zet je de tent het makkelijkste op door eerst de buitentent op te zetten en daarna de binnentent erin te hangen.

 

Haringen

Naast de tent, stokken en scheerlijnen wordt de tent compleet geleverd met 18 lichtgewicht aluminium pen haringen. Dankzij de vorm van de haringen zijn erg sterk. Pas echter wel op met schoenen en blote voeten want de uitsparingen in de bovenkant van de haringen is erg scherp. Een beschadigde schoen of snee in een voet is zo gebeurt.

 

3 Persoonstent?

Snugpak geeft aan dat de Scorpion 3 tent geschikt is voor 3 personen echter wordt het dan wel flink aanschuiven. In onze optiek is de tent perfect geschikt voor 2 personen met trekkersuitrusting, zeker wanneer ook het voortent deel gebruikt wordt om materieel te plaatsen. Met drie volwassenen is er in de slaaptent i.i.g zeker geen ruimte meer om nog iets anders kwijt te kunnen zoals schoenen, tassen, etc.

 

Gewicht

Als we kijken naar het totaalgewicht dan komt dit incl. alle accessoires op 3.4 kg. Het totaalpakket heeft een pakmaat van 43 x 21 cm, maar kan zoals aangeven ook in twee meer handzame en lichtere delen gepakt worden. Als we enkel naar het gewicht van de binnen-, buitentent en stokken kijken dan komt het gewicht op slechts 2.93 kg.

 

Gezien de gewichtsverdeling onder de reizigers is het ook het mooiste om de tent in twee delen (binnen-/buitentent) te pakken. Zo kun je het gewicht en formaat van de gehele tent mooi over 2 personen verdelen.

Uiteraard zijn er lichtere tenten te vinden maar gezien de verhouding formaat, prijs gewicht is bij de Snugpak Scorpion 3 alles prima in balans.

 

Onze conclusie

De Snugpak Scorpion 3 is een functionele, mooie en degelijke tent geschikt voor kamperen / trekken in alle seizoenen. Dankzij de gebruikte materialen duurzaam en licht van gewicht. De tent is zeer eenvoudig op te zetten en af te breken waardoor het een ideale trekkerstent is. Voor € 319,95 incl. btw koop je gewoon een heel mooi product. Wat ons betreft zeker een aanrader!

 

Plus punten:

 • Eenvoudig op te zetten
 • Gebruikte materialen
 • Zeer compleet geleverd
 • Degelijk gebouwd
 • Prijs

 

Minpunten:

 • Niet echt geschikt voor 3 personen met uitrusting
 • Erg donker in de tent vanwege kleur gebruikte materialen
 • Meegeleverde haringen erg scherp

 

Afmetingen:

 • Buitentent afmeting: 325 x 195 x 130 cm (l x b x h)
 • Binnentent afmeting: 220 x 175 x 115 cm (l x b x h)
 • Pakket formaat: 43 x 21 cm

 

Snugpak Scorpion 3 afmetingen

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
 • Geen producten gevonden
GRATIS VERZENDING VANAF € 100,00
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »