Dragon Skin Ergonomic Duty Belt 1.5" Kit Zwart Koppel - Gear Point

Dragon Skin Ergonomic Duty Belt 1.5" Kit Zwart (Koppel)

€99,90
€82,56 Excl BTW

De Dragon Skin Duty Belt 2" is het enige 100% ergonomisch koppel ter wereld. Zowel de binnen als buitenriem hebben stretch en werken daardoor volledig mee met elke beweging en sluiten volledig aan bij de lichaamscontouren van de drager....Uitgebreide product informatie

Maattabel
 • Op voorraad
 • 1 WERKDAG BINNEN NL (INDIEN VOOR 15:00U BESTELD)

De Dragon Skin Duty Belt 2" is het enige 100% ergonomisch koppel ter wereld. Zowel de binnen als buitenriem hebben stretch en werken daardoor volledig mee met elke beweging en sluiten volledig aan bij de lichaamscontouren van de drager.

 

Aangezien alle componenten moeten samenwerken, de binnenriem met velcro samen met buitenriem met velcro. Al deze componenten werken samen bij elke lichaamsbeweging zoals zitten, vooroverbuigen of heen en weer draaien. Daar de elasticiteit van de riem worden zijn er geen drukpunten welke zorgen voor bijv. heupklachten of andere irritatie of drukpunten die klachten opleveren tijdens het dragen van het koppel.

 

Het koppel is ambidextrous waardoor de (holster)versteviging (van Kydex) die aan een zijde in het koppel is verwerkt zowel links al rechts kan worden toegepast. De binnenriem is zo ontworpen (m.b.t. de lengte) dat wanneer men de velcro-delen die over elkaar heen vallen, voor bevestiging, direct kunnen zorgen voor een kleine verdikking op de plaats waar het holster wordt gedragen. Daarmee wordt direct een wat prettigere afstand tussen heup/been en holster gerealiseerd.

 

Tevens zijn er nog twee formaten verstevigers (van Kydex) welke als additionele verstevigers aan de binnenzijde, d.m.v. velcro, van de buitenriem kunnen worden geplaatst. Dit bijv. op de plaats waar de handboeien of andere wat zwaardere items worden gedragen. Deze verstevigers zijn separaat verkrijgbaar.

 

Het stretch materiaal dat wordt gebruikt om deze eigenschappen te verkrijgen, is door de mens gemaakt en testen hebben aangetoond dat de werking en eigenschappen niet veranderd na meer dan +250.000 keer stretchen. Dit in tegenstelling tot elastiek of andere elastische materialen die in korte tijd zullen afbreken of waarvan de elastische eigenschappen sterk afnemen.

 

Dankzij de constructie van het koppel is de is de standaard buckle ook eenvoudig te vervangen voor bijv. een Alpine Cobra buckle (metaal of polymeer) of ander type buckle met dezelfde hoogte (38 mm). Vervanging bij schade of wens voor ander type buckle is dan ook geen enkel probleem en makkelijk en snel te realiseren.

 

M.b.t. de maatvoering kunt u gewoon uw broekmaat hanteren. Wanneer u een wijdtemaat 32 broek heeft komt dit overeen met het 32" (EU48) Dragon Skin Koppel. De maatrange van de Dragon Skin koppels loopt van 28 inch (EU 44) tot en met 44 inch (EU 60).


BELANGRIJKE KENMERKEN

 • Volledig rekbare binnen- en buitenriem
 • Riemhoogte binnenband 2 "
 • Riemhoogte buitenband 1,5 "
 • Geen wrijving en druk op de heupen
 • Geen trekken aan, en druk op, de onderrug
 • Geen beknelling van de heupzenuw
 • Geen afknijpen van de bloedstroom naar lagere heupen
 • Kit bevat buiten- en binnenriem
 • Gemaakt in Canada


Ergonomisch verwijst naar het vermogen van iets dat een comfortabel effect heeft op het menselijke lichaam, of een ontlastende werking heeft.

 

Heeft u als organisatie interesse in dit product of wilt u meer weten. Neem dan contact met ons op en maak een afspraak. Tevens is Gear Point is exclusief distributeur van Dragon Skin voor Nederland. Heeft u interesse om wederverkoper van deze koppels te worden neem dan contact met [email protected]

 

 

 

Geen reviews gevonden
Uw review toevoegen
Uw review toevoegen
 • Geen producten gevonden
FREE SHIPPING ABOVE € 100,00 (NL)
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »