5.11 Defender Flex, The one and Only! - Gear Point

5.11 Defender Flex, The one and Only!

5.11 Defender Flex, The one and Only!

Sinds 5.11 Tactical de Defender Flex Jeans aankondigde zijn er heel veel merken die hierop proberen mee te liften. Allemaal leuke kopieën van de 5.11 Defender Flex, maar er is er niet één die het haalt bij de echte Defender Flex.

5.11 Staat al jaren bekend om de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en goed doordachte producten. Iets wat ooit begon met de 5.11 Stryke Pant is nu uitgegroeid tot een hele range van tactische broeken zoals de Apex Pant, TDU Pant, TacLite Pro Pant en zo nu ook de Defender Flex.

 

Het mooie is ook dat de Defender Flex er niet alleen is als Jeans maar ook beschikbaar is in de kleuren Stone (lichtgrijs), Burnt (donkerbruin) en Volcanic (donkergrijs). De Defender Flex kost slechts € 79,95.

 

DE TEST

Aangezien (stretch)spijkerbroeken na een aantal dragen nog wel eens wat gaan lubberen hebben we de Defender Flex de afgelopen 3 weken aan een grondige test onderworpen. We hebben deze broek 14 dagen achter elkaar gedragen en gekeken hoe deze zich houd. Na deze 14 dagen valt de broek nog steeds net zo mooi als op dag 1. De pasvorm van de broek is Europees, dus geen wijde (US) pijpen zoals bij sommige echter Amerikaanse modellen het geval kan zijn.

 

Dankzij een goede mix van katoen en polyester (met Lycra) ontstaat er een maximaal elastische stof welke zorgt voor een hoog draagcomfort en blijvende pasvorm. (Materiaal 76% Katoen / 24 Polyester met Lycra T400 Tough Max)

 

Dankzij de zachte en soepele stof zijn de naden erg vlak en merk je nergens dat deze aanwezig zijn. Deze broek heeft geen (zoals veel andere merken) elastische broekband, maar is volledig gemaakt van elastisch (jeans-)materiaal.  

 

DE CONCURRENTIE

We hebben de Defender Flex uiteraard ook goed vergeleken met een paar andere merken die ondertussen ook met een Tactical Jeans zijn gekomen.

 

Claw Gear Tactical Jeans

Bekijk bijvoorbeeld eens de Tactical Jeans van Claw Gear, een flinke verdikking midden achter op de broekband welke in zittende positie gaat irriteren. Daarbij ook de bekende metalen knopjes zoals bij reguliere spijker broeken waarachter je met je nagel kan blijven haken, of bovenkelding die hierdoor beschadigd. Het aantal lussen voor het dragen van een riem is slechts 5 stuks waardoor de ruim de broek minder goed op zijn plaats zal blijven.

Daarbij is de elasticiteit erg matig aangezien er maar 2% elastaan in de stof verwerkt is. Met een AR-15 pocket midden op de rug lijkt dit eens een plek waar je een dergelijke patroonhouder juist niet wilt hebben. Het verborgen vakje voor je ID of geld is dan wel weer handig. (Materiaal: 94% Katoen / 4% Polyester / 2% Elastaan)

 

Helikon Tex Urban Tactical Jeans

De Helikon Tex Tactical Jeans welke van te zwaar materiaal is gemaakt en dermate dikke ruwe naden heeft dat de kans op schuren erg groot is. Daarbij doen de opliggende cargo-pockets op de zijkant van de pijpen veel afbreuk aan de looks als we kijken naar de term "Jeans".

Deze broek heeft in onze ogen eigenlijk niets meer weg van een jeans en zal zeker bij normale omstandigheden veel te warm zijn. De stof is dik en ventileert vrijwel niet.  (Materiaal: 80% Katoen / 19% Polyester / 1% Spandex)

 

Condor Cipher Jeans

Condor Tactical heeft dan weer de Cipher Jeans welke in de broekband een elastisch deel heeft wat zeker op die plaats gaat irriteren door het geribbelde profiel. Net als bij de Claw Gear Jeans zien we ook hier weer de metalen knopjes op de diverse punten terug.

Qua kleur is de broek wat ons betreft veel te blauw en heeft daarmee niet de echte jeans look. Het materiaal is redelijk stug en dit zal ook zeker te merken zijn in het draagcomfort (Materiaal: 97% Katoen / 3% Spandex)

 

Wat ons betreft, op alle punten, de 5.11 Defender Flex for the WIN!

 

tacticalloadout-tactical-jeans-vergelijk

 

Wil je de 5.11 Defender Flex komen bekijken/passen, kom dan zeker eens langs bij de Gear Point Store te Amersfoort.

 

Bekijk hier de Defender Flex modellen: https://www.gearpoint.nl/511-defender-flex-slim-jeans-dark-wash-indigo.html

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  • Geen producten gevonden
GRATIS VERZENDING VANAF € 100,00
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »