Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Gear Point - Marketing - Zaterdag 20 Augustus 2021

  Goed onderhoud is behoud van je schoenen - Boots Blog part 5

  Onderhoud van jouw schoenen

  Net als kleding of een auto hebben ook schoenen onderhoud nodig. Het is immers een product waar heel veel vanaf kan hangen wanneer je op missie of op avontuur bent. Dat een schoen lekker moet zitten is een, maar dat een schoen ook lekker blijft zitten en heel blijft is ook zeker van belang. Onderhoud wordt niet altijd even serieus genomen, maar is zeker iets om bij stil te staan!

   

  onderhoud-schoenen-gearpoint

   

  Goed onderhoud draagt immers bij aan de levensduur en het comfort van je schoenen. Leder dat soepel blijft zorgt voor meer comfort en minimaliseert de kans op overmatige slijtage van bijv. scheuren van het leer of loskomen van op het leer verlijmde neusbescherming, randen, etc..

   

  Wanneer leer te veel uitdroogt zal het gaan scheuren op plaatsen waar veel buigingen plaatsvinden, maar ook zullen zoolranden en neusbescherming die met het leer verlijmd zijn gaan loslaten. Dit komt doordat het droge leer laagsgewijs gaat scheuren. Randen gaan hierdoor open staan of zolen scheuren zelfs helemaal los van de schoen.

   

  Om het leer soepel te houden adviseren wij “Grangers Leather Conditioner”. Een goed smeerbare crème die het leer optimaal in conditie houdt.  

   

  Verder is ook geur in de schoenen iets wat het comfort vooral voor omstanders, als je de schoen uittrekt, niet echt ten goede komt. Zorg er daarom voor dat je jouw schoenen fris houdt. Geur komt namelijk niet alleen door zweetvoeten, maar ook door bacteriën die zich in de schoenen gaan nestelen.

   

  Bij het goed onderhouden moet gedacht worden aan de volgende zaken:

  • Maak de schoenen na een barre tocht goed schoon met lauw water en een borstel. Verwijder blubber/klei resten. Droog borstelen kan natuurlijk ook als het vuil zich makkelijk laat verwijderen. De “Grangers Footwear Brush” is daar de perfecte kandidaat voor.
  • Laat de schoenen goed en natuurlijk drogen. Zet ze dus niet bij een kampvuurtje, op de kachel, of op/bij/tegen een andere hittebron. Onder natuurlijk drogen verstaan we bijv. de frisse buitenlucht, in een goed geventileerde ruimte binnen, etc. Om het droogproces te versnellen zou je wat oude kranten in de schoenen kunnen stoppen. Die absorberen veel vocht.
  • Behandel het leer, zodra de schoenen goed droog zijn, met een conditioner/crème of spray. Dit zorgt ervoor dat het leer niet uitdroogt en soepel blijft. Let er altijd op, dat wanneer het een schoen met Gore-Tex betreft, je de juiste crème of spray gebruikt. Als je dit niet doet kan het zijn dat je daardoor de ademende werking van de schoen verslechterd. Het insmeren met traditioneel schoenvet raden wij af.
  • Om nare geurtjes in de schoenen te verdrijven kun je bijv. gebruik maken van “Grangers Odour Eliminator”, vindt dit product in onze webshop en winkel. Vraag er anders even naar bij een van onze medewerkers. (Deze spray kun je overigens ook op kleding, tassen en andere gear gebruiken)
  • Ruiken de schoenen echt heel sterk en komt de geur ook na behandeling met de “Grangers Odour Eliminator” snel weer terug dan kun je de schoenen het beste een paar uur laten weken (ondergedompeld) in een bak met lauw water en een scheutje schoonmaakazijn. Spoel ze daarna goed uit en laat ze goed (natuurlijk) drogen. Behandel ze vervolgens weer met onderhoudsmiddel en ze zijn weer klaar voor gebruik.
   Gooi schoenen NOOIT in de wasmachine! Dit verkort de levensduur enorm en kan schade aan materialen veroorzaken.

   

  Bij Gear Point hebben we de “Grangers Footwear Care Kit”, een set met daarin alles om jouw schoenen in optimale conditie te houden.

   

  The latest ins and outs and more

  Recente artikelen