Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Gear Point - Marketing - Zondag 22 Augustus 2021

  De juiste maat en pasvorm van de schoenen - Boots Blog part 2

  Maatvoering van de schoen

  De maatvoering is uiteraard de basis van het zoeken naar een passende schoen, dat spreekt voor zich. Dat is dan ook altijd het vertrekpunt in de zoektocht naar de juiste schoen voor jou. Bij Salomon werkt men met UK (Engelse) maatvoering waarbij er tussen elke maat steeds 2/3 verschil zit als we dit vertalen naar de EU-maatvoering.

   

   

  Een Salomon in maat UK 9 komt bijvoorbeeld overeen met 43 1/3 en een UK 9.5 komt vervolgens weer overeen met een EU-maat 44. Op onze website hebben we zowel de UK als EU-maten vermeld staan zodat je eenvoudig kunt zien welke UK overeenkomt met welke EU-maat.

   

  Daarbij is het (zeker wanneer je besluit online uw schoenen bij ons te bestellen) van belang te weten dat Salomon klein valt. Om die reden is ons advies dan ook altijd 1 maatje groter te bestellen dan je gewend bent van bijv. Nike sportschoenen. Bij Meindl liggen de maten veel meer in lijn met bijv. Nike of Adidas schoenen en voldoet meestal dezelfde maat als dat je van dergelijke merken mogelijk al in de kast heeft staan.  

   

  Pasvorm van de schoen

  Elk merk en elk model heeft zijn eigen pasvorm. Bij Salomon hebben de meeste modellen een middel brede pasvorm, en bij Meindl zien we meer een middel brede tot brede pasvorm. Wanneer je een brede voet hebt kan het zijn dat Salomon te smal valt voor jouw voet. Overigens hebben we op dat punt wel goed nieuws, want Salomon komt begin 2022 met een WIDE uitvoering van 1 of meer modellen.

   

   

  Aangezien elk voet anders is zal een schoen die bij de ene persoon perfect zit zomaar helemaal niet lekker aan jouw voet kunnen zitten. Om die reden raden we onze klanten dan ook aan om altijd te komen passen. De schoenmaat zegt namelijk maar heel beperkt iets over de pasvorm. Daarbij kunnen we tijdens passen in de winkel jouw voeten opmeten, hebben we verschillende soorten passokken ter beschikking en kunnen we ook nog werken met inlegzooltjes om de schoen optimaal aan te laten sluiten en ondersteunen. Daarbij kun je ook direct een aantal verschillende maten passen om zo ook zeker de juiste maat aan te schaffen.

   

  In de praktijk zien we namelijk dat 60% van de mensen, die niet op de juiste manier geadviseerd worden, niet op de juiste wijze passen, of een te kleine schoen kopen en daar pas na een eerste langere tocht achter komen. Helaas is het kwaad dan al geschied en heb je een paar mooie schoenen staan die je niet kunt gebruiken.

   

  Naast de pasvorm van de schoen zijn vooral ook de sokken van groot belang om een goede opvulling te geven in de schoen en langdurig comfort te bieden bij lange inzetten of tochten. Daarbij moet de sok het vocht (zweet) goed af kunnen voeren en is ventilatie ook van belang, zeker wanneer de schoenen en sokken gedragen worden tijdens warme omstandigheden.

   

  Bij Gear Point werken we met sokken van Bridgedale, dit aangezien het een zeer hoogwaardige sok is met een uitstekende pasvorm. Daarbij maakt Bridgedale al meer dan 100 jaar sokken en heeft daarmee een breed assortiment als het gaat om de juiste sok voor de juiste omstandigheden.

   

  V.w.b. pasvorm kan er ook nog zeker iets te winnen zijn met inlegzooltjes. En nee, dan hebben we het niet direct over door een podotherapeut aangemeten steunzooltjes, maar gewoon over reguliere inlegzooltjes. Deze kunnen soms voor een betere aansluiting van de schoen op de voet zorgen. De zooltjes die wij voeren zijn van Grangers en zijn er in 3 verschillende typen, de G10 Comfort, G20 Trek en G30 Stability. Uiteraard verkrijgbaar in de meest reguliere schoenmaten (maat 36 t/m 47).

   

  Alles bij elkaar moet bovenstaand er zeker voor kunnen zorgen dat je het maximale uit de schoenen kunt halen in elke situatie. 

   

  Wil je alvast alles lezen m.b.t. schoenen, keuzes, mogelijkheden en onderhoud, lees dan het volledig artikel hier.

  The latest ins and outs and more

  Recente artikelen