Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Gear Point - Sales - Zaterdag 19 November 2019

    Review - UF PRO P-40 Classic Pant

    Het is alweer even geleden dat we de UF PRO P-40 Classic aan een grondige test hebben onderworpen. UF PRO staat bekend om zijn al lang en breed bewezen kwaliteit als het gaat om tactische kleding. De P-40 Classic is daarentegen veel meer outdoor georiënteerd.

     

    UF PRO is een Europese kledingfabrikant die gevestigd is in Slovenië en ook de ontwikkeling en productie in Europe heeft. Ondertussen zijn er al heel wat UF Pro dealers wereldwijd en als Gear Point zijn wij de officiele UF PRO distributeur voor Nederland en dealer met een 60m2 UF PRO Shop-in-Shop waar vrijwel het gehele UF Pro assortiment aanwezig is. En via onze uitgebreide webshop kun je ook prima vanuit de luie stoel shoppen.

     

    De afgelopen maanden hebben we de P-40 Classic Pant van UF PRO flink aan de tand gevoeld en tijdens diverse activiteiten goed op de proef gesteld. Zo hebben we de broek gedragen tijdens een drie daagse winterhike, diverse korte hikes en zelfs voor een MTB tocht in de Alpen.

     

    Pasvorm en maatvoering

    Bij het aantrekken voor de broek merk je al direct dat hij heel erg robuust is en een zeer goede pasvorm heeft. Uiteraard is het wel van toepassing de broek voor aankoop te passen aangezien de maten echt Europees zijn en dus nog wel eens iets kleiner uit lijken te vallen. In werkelijkheid is dat niet zomaar aangezien de Europese markt wordt overspoeld met Aziatische en Amerikaanse merken vertroebeld dat het beeld van de Europese maatvoering(en) nog wel eens.

     

    Gebruikte materialen

    De broek is gemaakt van Ripstop-materiaal (67% Polyester | 33% Katoen) i.c.m. een elastisch materiaal (Schoeller-Dymanic 80% Polyamid | 10% Polyester | 10% Elastaan) voor een deel van de achterzijde van de broek. Het elastisch materiaal is erg stevig en zorgt ervoor dat je maximale bewegingsvrijheid hebt bij al jouw activiteiten. Deze constructie zien we ook terug in de meer tactische broeken van UF PRO. Het materiaal is extreem slijtvast en zorgt voor maximaal comfort. Met een gewicht van ongeveer 750 gram (maat W34/L34) is de broek niet superlicht maar hier merk je niets van in de praktijk. De stof is behandeld waardoor vocht er niet direct in zal trekken bij een buitje. Als de broek een keer goed nat wordt is ons opgevallen dat hij erg snel droogt.  

     

    Basis features i.c.m. een aantal unieke features

    Als we de broek eens helemaal, van boven naar beneden, bekijken zien we al direct dat de riemlussen dubbel zijn uitgevoerd. De onderste lus is vast en kan gebruikt worden voor een reguliere maat riem (1.75inch hoogte). Op dezelfde plaats zitten bovenop de dichte lussen ook lussen welke geopend kunnen worden d.m.v. een drukker. Dit zorgt ervoor dat je de broek ook kunt combineren met bijv. een Cobra-belt of andere riem met grote buckle (gesp).

    Net onder de broekrand zit een strook elastisch materiaal wat ervoor zorgt dat de broek goed mee vormt en perfect op zijn plaats blijft bij activiteiten.

     

    De kontzakken zijn voorzien van een flap met klittenband om deze goed af te kunnen sluiten. Verder heeft de broek aan weerszijden ook de reguliere open steekzakken welke lekker diep zijn. Op de zijkanten van de bovenbenen zitten aan weerszijde grote zakken welke aan de bovenzijde afgesloten worden door flappen met klittenband. Het mooie is dat deze zakken ook toegankelijk zijn via een verticaal geplaatste rits. Zo kun je ook in een zittende positie makkelijk toegang verkrijgen tot deze zakken, iets wat we maar op weinig outdoor broeken terugzien helaas. Ook dit is weer een van de features die ook terug te zien is in de tactische lijn van UF PRO. Aan de ritsen ook stevige poolers zodat je de rits ook makkelijk kunt openen met handschoenen. Door de slimme (expansie) constructie van deze zakken zijn ze op het ook mooi vlak op de broek verwerkt maar bieden ze toch heel veel ruimte voor alles wat je makkelijk bij de hand wilt dragen.

     

    De broek heeft boven de knieën een horizontaal geplaatste rits die toegang biedt tot de vakken voor los verkrijgbare kniestukken in te plaatsen. Tevens heeft deze rits ook als functie de broek maximaal te kunnen laten ventileren. De binnenzijde is namelijk afgewerkt met een mesh-materiaal om ongedierte en vuiligheid buiten te houden maar, bij het openen van deze ritsen, wel een heerlijke ventilatie (luchtstroom door de broek) te creëren.

    De optioneel verkrijgbare kneepads zijn er in 2 verschillende hardheden waardoor je deze helemaal af kunt stemmen op jouw activiteiten.

     

    De afwerking aan de onderzijde van de broekspijpen bestaat uit een omgezoomde, verstevigde, rand met daarin een elastiek en spanner. Dit om de broek gesloten te houden voor bijv. ongedierte zoals teken e.d.. Daarnaast kun je er zo ook voor te zorgen dat de broek niet over, maar boven, de schoenen valt en vocht (afkomstig van nat (hoog) gras/struiken) niet te veel vocht gaat absorberen. Ga je echt in de sneeuw lopen dan adviseren wij zeker om bijv. gators te gebruiken.

     

    Van zomerbroek naar winterbroek

    Zeker niet onbelangrijk om te vermelden, want deze broek kan door een extra add-on ook perfect gebruikt worden in de wintermaanden!

    De meeste broeken zijn gericht op een specifiek seizoen waardoor de kans groot is dat je voor de zomer en winter twee verschillende broeken in de kast hebt liggen. UF PRO lost dit anders op en wel met een optioneel verkrijgbare waterdichte fleece-liner die in de broek geritst kan worden. Aan de binnenzijde zit er in de broekband een rits verwerkt die je mogelijk niet eens direct zult zien als je de broek bekijkt. Hiervan is ook helemaal niets merkbaar bij het gebruik van de broek. Maar met deze rits bevestig je heel eenvoudig een fleece-liner die niet alleen lekker warm is maar ook is voorzien van een water-/winddichte laag. Zo tover je jouw outdoorbroek in een mum van tijd om van zomerbroek tot winterbroek.

     

    Conclusie

    Wat ons betreft een ideale outdoorbroek voor avonturiers, bushcrafters en iedereen die een broek zoekt voor outdoor activiteiten. Tevens kan de UF PRO broek zich wat ons betreft makkelijk meten met merken als bijv. Fjallraven en Mammut. Gezien de prijs worden we nog blijer want je koopt deze broek al voor € 125,00. Als we kijken naar alle gebruikte materialen dan is het wat ons betreft de juiste mix van comfort en degelijkheid. Daarbij is de broek ook nog eens verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren. (Zwart, Donkerblauw, Desert Grey en Brown Grey.

     

    Zijn er dan ook nadelen? Ja en nee… als je het ons vraagt zijn er maar heel weinig nadelen want deze broek is gewoon af! Het enige wat we misschien nog kunnen wensen zijn veterhaakjes onderaan de broek om de broek in te haken op de veters van de schoenen (dit heeft de UF PRO P-40 All terrain overigens wel) en misschien een vakje voor op het bovenbeen voor bijv. een telefoon, zaklampje of iets anders kleins makkelijk in weg te bergen. Na bijna een jaar regelmatig gebruik ziet de broek er nog steeds als nieuw uit. En gezien de verschillende kleuren ziet het er naar uit dat er binnenkort nog wel een tweede bij gaat komen.

     

    Pluspunten:

    - Super comfortabele en goede pasvorm (echte Europeese maatvoering)

    - Degelijke materialen die garant staan voor een lange levensduur

    - Zakken aan de zijkant van de bovenbenen via 2 manieren toegankelijk

    - Mogelijkheid tot plaatsen van interne kneepads

    - Ventilatiemogelijkheid boven de kniestukken

    - Elastisch materiaal op de juiste plaatsen voor maximale bewegingsvrijheid

    - Prijs-kwaliteit verhouding

     

    Minpunten:

    - Veterhaakjes onderaan de broekspijpen

    - Mist misschien een makkelijk bereikbaar zakje voor kleine spul als bijv. zaklampje, pen, etc.

     

     

    The latest ins and outs and more

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »