Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Gear Point - Marketing - Woensdag 9 Augustus 2021

    Ondersteuning, Stevigheid en Torsiestijfheid - Boots Blog part 3

    Ondersteuning van de schoen (voetbed)

    Wat we nog wel eens horen is dat het voetbed van de Salomon Forces schoenen vrij hoog is en de eerste dagen wat extra druk kan geven op de voetboog. Vooral mensen die veelal op (sport)schoenen lopen die weinig voetbed hebben en geen echte steun geven hebben hier nog wel eens last van. Meestal is dit na een aantal keren lopen weg en wordt het stevige hoge voetbed juist als zeer prettig ervaren.

     

    Het stevige en goed gevormde voetbed van Salomon zorgt er namelijk voor dat de voeten veel beter worden ondersteund en in een natuurlijke positie worden gepositioneerd. Hierdoor is er veel minder belasting op bijv. de knieën en enkels, simpelweg omdat de voet gewoon rechter staat. Ook Meindl heeft een goed voetbed dat veel steun biedt.

     

    ondersteuning-stevigheid-schoenen-gearpoint

     

    Dankzij een dergelijk goede steun kun je vele malen langer staan en lopen op de schoen zonder dat je tijdens jouw inspanning andere lichamelijke klachten krijgt die voortkomen uit een bijv. een doorgezakt voet. Denk bij slechte ondersteuning aan klachten zoals:

    • Knieklachten
    • Enkelklachten
    • Nekklachten
    • Lage rugpijn

     

    Dit heeft alles te maken met het feit dat jouw voeten het contact zijn met de ondergrond waarop je staat en jouw hele lichaam daarop steunt. Zie het als de fundering van jouw lichaam. Ook hier kan voor extra steun gekozen worden voor bijv. een van de drie soorten Grangers zooltjes, de G10 Comfort, G20 Trek en G30 Stability die je terugvind in onze winkel en webshop.

     

    Of je nu regelmatig een wandeling gaat maken of de schoenen dagelijks gaat gebruiken voor werk, neem bovenstaand mee in jouw zoektocht.

     

    Robuustheid/stevigheid van de schoenen

    Robuustheid komt uiteraard de levensduur tegoeden en zorgt ervoor dat de schoen tegen een stootje kan. Dit soort schoenen zijn uiteraard altijd wat zwaarder dan minder robuuste modellen. Minder robuuste modellen zijn vooral lekker licht en komen qua draagervaring meer overeen met sportschoenen.

     

    De Salomon Forces modellen worden vaak vergeleken met de reguliere Salomon outdoor modellen, dit is echter niet terecht.

     

    Salomon Forces modellen zijn ontwikkeld voor dagelijks gebruik en het gemiddelde outdoor-model is ontwikkeld voor 1 a 2 dagen gebruik in de week. Dit zie je vooral terug in de gebruikte materialen, zeker als je Salomon Forces met Salomon outdoor vergelijkt.

     

    Hieronder de belangrijkste verschillen:

    • Het leer van bijv. de Salomon Quest 4D Forces 2 is dikker dan dat van outdoor modellen.
    • De rubber-compound die wordt gebruikt voor de zool is harder, hierdoor is de zool slijtvaster dan de zool van de gemiddelde outdoor schoen.
    • Het GoreTex-membraan (bij de GTX modellen) is van de hoogst haalbare kwaliteit en daarmee een gradatie hoger dan die gebruikt wordt in de meeste outdoor schoenen.
    • Veel Salomon Forces modellen zijn EN 20347:2012 gecertificeerd en voldoen daarmee aan de veiligheidseisen die o.a. door Defensie worden gesteld. Dit herkent u aan de modellen waar “EN” in de naam is opgenomen. De 3 belangrijkste punten die met de EN 20347:2012 te maken hebben zijn antistatisch, anti-puncture en antislip zool.
    • De kleurstelling van de Salomon Forces modellen is geheel gericht op inzet voor overheden. Geen felle kleuren en/of reflectie stukken. We zien overigens dat dit ook door veel outdoor liefhebber wordt gewaardeerd.  

     

    Torsiestijfheid van de schoenen

    Torsiestijfheid is van groot belang om de schoen een goede steun en stabiliteit te geven. De stijfheid van de Salomon Forces modellen is zeer hoog. Zelfs een laag XA Forces model is al extreem stijf en vrijwel niet te torderen. Salomon werkt in de XA Forces en Quest 4D Forces modellen met een laag in de zool die ervoor zorgt dat de schoen zo’n hoge torsiestijfheid heeft.

     

    Het voordeel hiervan is dat de voet veel stabieler staat, zowel op losse als vast ondergrond. Hiermee wordt de kans op zwikken gereduceerd en is het dus niet altijd noodzakelijk om bij zwakke enkels een hoge schoen te moeten kiezen.  

     

    Torsiestijfheid zegt overigens niets over de flexibiliteit in de afrol van de schoen. Bij een goed ontwikkelde schoen zou de torsiestijfheid hoog moeten zijn zonder de afrol-flexibiliteit te beperken.

    The latest ins and outs and more

    Recente artikelen